HUBUNGI KAMI

UNTUK SEGALA PERTANYAAN BOLEH DIBUAT DENGAN:
email : kimi_ilmn@yahoo.com
sms/call:0132083267/0132073267/0136046057

rss

ORDER/NAK JOIN SILA ISI FORM DIBAWAH

Name:
Address
Tel No :
Email Address:
Website URL

Get your own free form like this one.

Friday, February 19, 2010

PERBINCANGAN MENGENAI SCORE A

JADI SEKIRANYA ANDA HENDAK BERJAYA ...JOM SAMA SAMA JOIN SCORE A BERMANFAAT UNTUK ANAK/ADIK ANDA .

MEMANG BENAR SEKARANG BANK MUAMALAT AKAN MEMBERIKAN PINJAMAN KEPADA SESIAPA YANG INGIN SERIUS JOIN SCORE A NI..SO APALAGI...SMS SAYA UNTUK JOIN BERSAMA SAYA

tp perlu diingatkan disini SCORE A masih berada dilandasan yang betul sekiranya wakil2 yang mneyrtai nya masih dilandasan yang betul..hukum MLM sesetengah mmg dilarang oleh agama tetapi..saya merasakan program ini bagus sebab weeducation yg ditawarkan...jadi saya menyeru para ibu bapa/abg kakak adik jom la sama2 menyebarkan program score A untuk kegunaan sendiri dan kepada masyarakat diluar sana....



Alhamdullilah...banyak respon yang bernas. Saya pun dah buat kajian tentang sistem Skor A. Setakat ni ia berada di landasan yang betul.Yang penting jangan penjualnya yang terpesong sudahlah. Kebanyakannya ia bertitik tolak dari niat penjual itu sendiri. Sebagai contoh agen mlm itu mencari orang baru untuk sesuatu produk ubat penyakit resdong. Tetapi orang baru itu tidak mempunyai sakit resdung tetap menjadi ahli atau orang bawah agen itu semata-mata kerana pulangan komisyen yg lumayan. Secara automatiknya produk itu sudah tidak berguna. Seperkara lagi yg seperti saudara faezil katakan. Sesetengah agen degil,dan mengatakan penegur tak sesuai ngan biz mlm.Kita sebagai Islam berhak menegur sesama saudara Islam kita jika ada yang salah.Sertakan sekali bukti yang ianya salah dr segi agama. Jadi sekiranya rakan-rakan disini yang menjadi agen mlm atau multitier affilate,bolehlah berkongsi pendapat tentang program/sistem yang anda sertai. Adakah program itu berlandaskan syariah agama.Buktikan disini supaya rakan lain tidak ragu-ragu untuk menyertainya.

Quote:
Originally Posted by khalifah09 View Post
Ini berbalik pada post saya yang pertama. Cik kena pastikan betul-betul sistem itu mempunyai ciri-ciri yang disebutkan diatas tak?Jika cik rasa ragu-ragu tentang operasinya,tak usah sertai. Kadang-kadang sesuatu program mlm yang disediakan memang betul-betul menjual produk dan berada dilandasan yg betul tetapi malangnya ahli-ahlinya yang menyongsangkan sistem tersebut menjadi seperti pyramid dengan mengabaikan kegunaan produk itu sendiri. Itu yang tak betul tu...
Di bawah website ni ada serba sedikit tentang hukum perniagaan MLM ni, Score A memang ada penasihat syariah.. don't worry.

1 comments:

Angin Selat Melaka on January 10, 2011 at 11:03 AM said...

Secara umumnya, perbincangan ini menjerumus kepada kaedah merawat penyakit resdung secara ilmiah. Sila kaji kaedah rawatan yg boleh membantu para pengidap di:

Rawatan Membasmi kuman resdung


Post a Comment

MySpace Backgrounds
 

Blog-GempaQ

MY VILLA

  • Persiapan Perkahwinan - Salam kepada semua pembaca, Rasanya dah cukup lama aku x update blog ...hari ni tetibe aku terpanggil untuk menaip semula lepas sekian lama aku meninggalkan...
    7 years ago
There was an error in this gadget

PENGGUNA SCORE A

NUR ALIAH IZZATI (DARJAH 6)
MOHD FIRDAUS (DARJAH 2)
AIMAN HAKIM (DARJAH 3)
ALIFF HAIQAL (DARJAH 5)

IBU BAPA
SHUKRI BIN HAMZAH
SHARIFAH
MOHD ISA
ARTTINNI SELAMAT

RAKAN KONGSI

MUHAMMAD FAZURI ABDULLAH
MUHAMMAD AFIQ
KAK IDA